"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров доручив переглянути будівельні норми

Понеділок, 18 жовтня 2010, 12:46

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики з нормативного забезпечення будівництва в країні на період до 2015 року.

Це закріплено урядовим розпорядженням №1982-р від 12 жовтня 2010 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з документом, зокрема, уряд доручив міністерству регіонального розвитку та будівництва до 2013 року переглянути держстандарти колишнього Радянського Союзу (з відміткою ГОСТ) у сфері будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

Також Мінрегіонбуд спільно із зацікавленими міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади повинен до 2016 року переглянути будівельні норми і правила колишнього Радянського Союзу (з відмітками СНіП і СН).

Реклама:

Мінрегіонбуд повинен також ініціювати прийняття до 2016 року Міжурядовою радою із співробітництва в будівельній діяльності держав-учасниць СНД Рамкової двосторонньої угоди про взаємне визнання державами результатів роботи з оцінки відповідності будівельних виробів.

План також передбачає впровадження системи державних будівельних норм і стандартів, які діятимуть до завершення гармонізації нормативної бази з питань будівництва з нормативною базою ЄС; підвищення питомої ваги до 30% стандартів, гармонізованих зі стандартами КС і інше.

Як повідомлялося, 14 липня 2010 року Кабмін затвердив Концепцію реалізації державної політики з нормативного забезпечення будівництва в країні на період до 2015 року.

Нині в Україні діє близько 1,3 тис. нормативних документів державного рівня, при цьому близько половини припадає на документи колишнього Радянського Союзу, які повинні бути переглянуті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!