Канада може скасувати антидемпінгові заходи для українських металургів

Понеділок, 18 жовтня 2010, 12:19

Канадський міжнародний торговий трибунал (The Canadian International Trade Tribunal, CITT) оголосив про намір переглянути антидемпінгові заходи на імпорт вуглецевого та легованого гарячекатаного листового прокату походженням із Бразилії, Китаю, Тайваню, Індії, ПАР і України.

В CITT перегляд пояснюють закінченням терміну дії цих заходів 15 серпня 2011 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з офіційною інформацією CITT, будь-які фірми, організації, персони або уряди, які бажають взяти участь у процедурі перегляду обмежувальних заходів, повинні заявити про свою участь та направити відповідні повідомлення до секретаріату трибуналу не пізніше 26 жовтня 2010 року.

При цьому необхідні документи для участі в процедурі перегляду обмежувальних заходів необхідно представити не пізніше 1 листопада 2010 року.

Реклама:

У документах сторін повинні міститися факти, що підтверджують збитки від імпорту даного виду металопродукції та інші відомості, що стосуються дії обмежувальних заходів.

У свою чергу, протилежна сторона має надати відповіді на подані претензії не пізніше 12 листопада 2010 року.

1 грудня 2010 року трибунал має визначитися, чи буде він відкривати процедуру перегляду обмежувальних заходів у цій справі.

Обґрунтування цього рішення буде оголошено не пізніше 15 днів з моменту його винесення.

У разі якщо CITT не прийде до необхідності відкриття процедури перегляду, введені 17 серпня 2001 року і переглянуті 16 серпня 2006 року заходи припинять своє дію 15 серпня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: