Україна хоче заманювати інвесторів в "індустріальні парки"

Понеділок, 18 жовтня 2010, 10:20

У Комітеті Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва відбулася презентація законопроекту "Про індустріальні парки".

Документ був підготовлений під керівництвом голови робочої групи "Національні проекти" комітету економічних реформ при президентові Владислава Каськіва, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Законопроект "Про індустріальні парки", зокрема, спрямований на істотне скорочення "часу до ринку" при створенні виробничих об'єктів до 6 місяців", - заявив на презентації Каськів.

За словами депутата, інвестори отримають можливість розпочати діяльність вже на підготовленій земельній ділянці із необхідною інженерною інфраструктурою та комунікаціями.

Реклама:

Крім того, законодавчо передбачається можливість набуття права власності на земельні ділянки, які використовуються в рамках Індустріальних парків.

Також Каськів зазначив, що прийняття законопроекту, насамперед, передбачає істотне спрощення процедури отримання дозволів та ліцензій.

Ці функції на території індустріальних парків візьмуть на себе керуючі компанії, які і будуть представляти інтереси інвесторів у відносинах із контролюючими органами.

"Ми вважаємо, що реалізація законопроекту вже протягом 3-4 років дасть змогу створити понад 300 тис. робочих місць і залучити в економіку України не менше 8 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій", - підкреслив Каськів.

Після прийняття Верховною радою закону "Про індустріальні парки", за словами Каськіва, буде розроблена і винесена на розгляд Комітету економічних реформ концепція проекту "Індустріальні парки Україні", який буде претендувати на статус національного проекту.

Щодо очікуваних показників, то, за словами депутата, в розрахунку на 1 індустріальний парк (площею 200 га) планується залучення не менше 200 млн. доларів інвестицій.

"Можна очікувати створення від десяти до декількох десятків компаній і від 2,5 до 10 тис. нових робочих місць", - повідомив він.

На думку експертів, в Україні можна створити 10-15 стратегічних національних (площа від 200 га), 20-25 регіональних та 175-200 локальних індустріальних парків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!