"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Туреччина відмовиться від співпраці з МВФ

Понеділок, 18 жовтня 2010, 09:59

Туреччина не потребує фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду.

Таку заяву зробив лідер правлячої партії Cправедливості і розвитку - прем'єр-міністр країни Реджеп Ердоган, передає Радіо "Свобода".

"Туреччина може стояти на своїх ногах. Країна самостійно подолала світову економічну кризу, мобілізувавши свої ресурси. Ми повністю погасимо свій борг у 2012 році і припинимо відносини з Міжнародним валютним фондом", - сказав він.

"Коли в 2003 році правляча партія Справедливості і розвитку прийшла до влади, ми успадкували борг понад 23 млрд. доларів. Наразі ми зменшили його до 6 мільярдів. А до кінця 2012 року повністю позбудемося зовнішньої заборгованості", - повідомив Ердоган.

Реклама:

За повідомленнями ЗМІ, економіка країни, яка вийшла на п'ятнадцяте місце в світі, нині здатна окупити витрати завдяки залученню іноземного капіталу, поліпшенню інвестиційного середовища і банківським реформам.

Раніше Центральний банк країни виступав за залучення кредитів МВФ для подолання наслідків світової фінансової кризи.

Проте переговори про надання чергового траншу в розмірі 25 млрд. доларів були перервані турецьким урядом через жорсткі умови фінансування, зокрема - вимоги скоротити видатки на соціальні потреби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: