Рахункова палата побачила, як флот гроші проїдав

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 20:50

Державні асигнування, виділені на реформування та розвиток Військово-Морських Сил, не направлялися на визначені державними програмами цілі.

Такого висновку дійшла колегія Рахункової палати, розглянувши результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міноборони на утримання та розвиток Військово-Морських сил України.

"Колегія зробила висновок, що управлінські рішення Міноборони та Генштабу Збройних Сил України про розпорядження державними асигнуваннями, виділеними на реформування та розвиток ВМС, у встановлених аудитом випадках не відповідали напрямам, визначеним державними програмами розвитку Збройних Сил", - повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Міноборони та Генштаб не забезпечили якісної реалізації поставлених завдань, що призвело до неефективного використання десятків мільйонів гривень бюджетних коштів", - зазначають у відомстві.

Реклама:

Протягом останніх років Мінфін при формуванні бюджету і визначенні видатків Міноборони систематично не враховував вимоги Держпрограми розвитку Збройних Сил щодо надання пріоритету розвиткові ЗС та зменшення фінансової складової на утримання військ.

"У результаті понад 90% державних коштів (а це більш як півмільярда гривень) протягом останніх двох років спрямовані на поточне утримання особового складу ВМС, внаслідок чого рівень їхньої бойової підготовки знизився, а наявне озброєння та військова техніка фізично та морально застаріли", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що замість завершення будівництва відомчих житлових будинків, значні кошти спрямовано у довгострокову дебіторську заборгованість.

Замість придбання сучасного озброєння та військової техніки - використано на утримання недобудованого ракетного крейсера "Україна" і ремонт застарілого підводного човна "Запоріжжя".

Рахунковою палатою виявлені значні проблеми у військовій системі судноремонту.

Про результати аудиту поінформовано президента, Верховну Раду, Кабмін, а також керівництво Міноборони для вжиття заходів та усунення виявлених порушень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!