У Азарова готують ще одну приватизацію

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 14:58

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв за підсумками візиту в Кіровоградську область 14 жовтня віддав доручення підготувати проект закону про підготовку до приватизації "Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" (КГЗКОР).

"Законопроект повинен створити якісні умови для залучення інвесторів, сприяти розвитку комбінату", - цитує прес-служба першого віце-прем'єра, передає "Інтерфакс".

Крім того, Клюєв взяв під особистий контроль весь спектр питань, пов'язаних з підготовкою буровугільного комплексу Кіровоградської області для залучення інвесторів.

Будівництво КГЗКОРу почалося в 1985 році. Після розпаду СРСР його правонаступником стала Україна.

Реклама:

За даними ФДМ, заборгованість України по КГЗКОР на 1 січня 2007 року перед Румунією становила 353 млн., Словаччиною - 115,1 млн. доларів, Болгарією - 1,4 млн. доларів, Німеччиною - 47,34 млн. доларів, загальна заборгованість - 517,43 млн. доларів.

Сумарний обсяг інвестицій, необхідних для завершення будівництва і введення в експлуатацію КГЗКОР, за попередніми даними, складає близько 800 млн. доларів.

Відповідно до прийнятого в серпні 2006 року урядом Юрія Єханурова постановою, передбачалося, що добудовою КГЗКОР займеться спільне підприємство ТОВ "Українська рудно-металургійна компанія" (УРМК), створене української "Смарт-груп" і російський "Металоінвест", хоча про інтерес до КГЗКОР заявило і Arcelor Mittal Кривий Ріг.

Однак у листопаді 2009 року уряд Тимошенко скасував постанову своїх попередників як нереалізовану.

Одночасно в червні 2009 року суд ввів процедуру санації держпідприємства КГЗКОР, в рамках якої у вересні того ж року були продані два корпуси - середнього і дрібного дроблення залізорудної сировини, що є одними з ключових активів підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!