"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не проти транзиту нафти до Білорусі Україною

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 13:07

Російська сторона не проти транзиту венесуельської нафти по території України до Республіки Білорусь, її тільки турбує стабільність роботи нафтопроводів "Дружба" і "Одеса-Броди".

Про це заявив Міністр енергетики Росії Сергій Шматко сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"У принципі, Білорусь робить всі необхідні заходи для того, щоб вирішити свою проблему по забезпеченню нафтою. Ми, чесно кажучи, вважаємо, що наші колеги мають право займатися будь-якими схемами, які вони вважатимуть необхідними, головне, щоб це було вигідно і надійно", - зазначив Шматко.

За словами голови Міненерго РФ, головне, щоб нафтопровід стабільно працював.

Реклама:

"Справа в тому, що нафтопровід "Дружба" десятиліття працював завжди у стабільному режимі. Стабільна робота нафтопроводу "Дружба" допомогла створити надійні, стабільні транспортні коридори з постачання російської нафти, казахстанської нафти в Україні, в Східну Європу, Західну Європу", - зауважив він.

"Нам би хотілося для того, щоб ми змогли гарантовано забезпечити технологічну стабільність нафтопроводу "Дружба" в цілому, в тому числі з прокачування існуючого обсягу російської та казахстанської нафти до Європи",- додав Шматко

"Я так розумію, мова йде про аверсний режим роботи трубопроводу "Одеса-Броди", з нами просто в технологічному аспекті консультувалися", - сказав він.

Шматко відзначив, що російська сторона хотіла б розуміти, як цей маршрут буде функціонувати, і висловив надію, що в цьому питанні в українських нафтотранспортників великих проблем виникнути не повинно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!