Бродський пропонує страхувати медиків від помилок

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 12:23

Держкомпідприємництва ініціює впровадження обов'язкового страхування відповідальності медпрацівників від лікарської помилки.

Передбачається, що вимога про обов'язкове страхування відповідальності лікарів стане обов'язковою умовою для отримання медиками дозвільних документів.

Про це у п'ятницю, 15 жовтня, пишуть "Комментарии".

Умови такого страхування будуть передбачати відшкодування збитків, викликаних професійною діяльністю лікарів, зокрема, помилками або необережністю співробітників медустанов.

Реклама:

"І пацієнт і лікар повинні знати, що при виникненні нещасного випадку пацієнту, з одного боку, будуть відшкодовані збитки, з іншого - у лікаря не відберуть квартиру для того, щоб компенсувати завдану клієнтові шкоду", - заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Якщо ініціатива комітету буде схвалена, приватні клініки зобов'яжуть страхувати відповідальність вже з другої половини 2011 року, державні та комунальні медустанови - з 2012 року.

Добровільне страхування профвідповідальності лікарів в Україні практично відсутнє.

За словами експертів, такі поліси в основному купують стоматологи та пластичні хірурги.

Більшість же медичних фірм, якщо їхні співробітники здійснюють помилку, вважають за краще розбиратися з клієнтами без розголосу, не доводячи справу до  суду.

Медики побоюються, що у разі обов'язкового страхування пацієнти засиплють їх претензіями з будь-якого приводу.

Також їх лякає дорожнеча - у середньому вартість такої страховки може становити близько 2,5 тисячі гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: