Литвин прогнозує Новий рік із бюджетом

Четвер, 14 жовтня 2010, 16:03

Державний бюджет України на 2011 рік буде затверджений до кінця 2011 року.

Таке переконання висловив голова Верховної ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До нового року буде прийнятий. Тому що у нас немає іншого виходу", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи буде прийнятий держбюджет на 2011 рік до кінця 2010 року.

Литвин нагадав, що Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом і повинна дотримуватись тих параметрів, які передбачені відповідною угодою про співпрацю.

Реклама:

Спікер підкреслив, що зараз Кабінет міністрів працює над відповідним документом.

Він також повідомив, що з ранку в четвер розмовляв із міністром фінансів Федором Ярошенком, і той повідомив йому про те, що міністерство вже веде роботу над цим проектом, виходячи з того, що Верховна рада затвердить Податковий кодекс.

Спікер зазначив, що до 23 жовтня депутати повинні подати свої зауваження і пропозиції до проекту Податкового кодексу, прийнятого в першому читанні парламентом і після цього, на початку листопада, кодекс має бути підготовлений.

"Я думаю, що десь числа 3, 4 або 5 листопада, очевидно, він повинен бути готовий до розгляду у другому читанні", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що стосовно прийняття Податкового кодексу парламенту необхідно узгодити всі позиції і з президентом, оскільки глава держави буде підписувати прийнятий парламентом кодекс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!