Сбєрбанк Росії націлився на український ринок

Четвер, 14 жовтня 2010, 15:27

Сбєрбанк Росії планує до 2014 року зайняти 3,5% українського банківського ринку.

Про це заявив президент російської кредитно-фінансової установи Герман Греф, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Маємо хорошу перспективу органічного зростання. Наше завдання протягом трьох років утричі збільшити наш баланс. Поки ми займаємо на ринку частку дуже невелику - близько відсотка. До 2014 року ми будемо займати частку близько 3,5%", - сказав він.

Греф уточнив, що зростання активів буде підтримуватися збільшенням роздрібної мережі в Україні.

Реклама:

"Ми в цьому році подвоїли обсяг нашої філіальної мережі в Україні, і це буде відбуватися і далі. У наступному році ми також повинні збільшити нашу присутність більш ніж у півтора рази", - сказав він.

Греф також повідомив, що за підсумками 2011 року українська "дочка" Сбєрбанку Росії має намір вийти на прибуткову діяльність.

"Цього року ми переробляємо погані борги минулого року, тому не очікуємо прибутку. У наступному році ми вже повинні вийти на прибуткову зону", - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками першого півріччя 2010 року частка української "дочки".

Греф також повідомив, що вихід російського Сбєрбанку на український банківський ринок був не найкращим рішенням.

"Сбєрбанк купив тут свого часу невеликий банк НРБ. І можу сьогодні відверто сказати, що це було не найкраща придбання. Якби мені довелося робити цю покупку, я б її ніколи не вчинив. Але ми отримали дуже важливий досвід роботи на українському ринку", - сказав він.

Говорячи про поточний рівень привабливості українських активів у банківському секторі, президент Сбєрбанку Росії відзначив, що специфічність банківської культури та державного регулювання стримує інвестиції в банківську індустрію країни.

"Придбання будь-якого банку - це великий головний біль", - додав він.

Дочірній банк Сбєрбанку Росії (раніше - Банк НРБ) заснований в 2001 році. Єдиним акціонером банку на 1 липня 2010 року було ВАТ "Ощадний банк Російської Федерації" (100%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів (7,097 млрд. гривень) банк займав 28-е місце серед 176 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: