Київрада знову перекроїла бюджет

Четвер, 14 жовтня 2010, 15:15

Київська міська рада внесла зміни до бюджету столиці на 2010 рік.

За відповідне рішення проголосували 99 депутатів.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, держава надала Києву субвенцію в розмірі 3 мільйони гривень, за рахунок яких пропонується збільшити доходи та видатки міського бюджету.

Зокрема, пропонується направити на реконструкцію будівель під Театр на Подолі 2,5 мільйони, а  звільнені кошти - 50 тисяч які були передбачені на це у бюджеті, перерозподілені на київський іподром (на реконструкцію котельні, яка опалює декілька житлових будинків на Теремках).

Реклама:

Також пропонується виділити кошти Шевченківському району для введення в експлуатацію дитсадка №320 для дітей з обмеженими можливостями. 

Головному управлінню промислової і науково-технічної політики на утримання контейнерів з берилієвими відходами виділити 1,4 млн. гривень.

Головному управлінню охорони здоров'я виділити 2,4 млн. гривень на закупівлю автомобілів швидкої допомоги за рахунок зменшення видатків КП "Притулок для тварин" (де за результатами конкурсу була двічі зменшена вартість автомобілів).

Також пропонується оформити простими векселями погашення заборгованості Києва за різницю у тарифах перед "Київводоканалом".

За словами Крамаренка, це дасть можливість залучити додаткові кошти з державних установ за допомогою Кабміну і таким чином розрахуватися за різницю в тарифах з "Київенерго" і "Київводоканалом".

За інформацією агентства "Інтерфакс", Київ залучить кредит на суму 800 млн. гривень для погашення різниці в тарифах.

Як відомо, у вересні Київська адміністрація взяла кредит у 1,5 млрд. гривень для погашення різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги. Кошти були позичені у двох банків - Укрексімбанку і Ощадбанку - під 12,75% річних.

5 жовтня заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявив, що Київська держадміністрація має намір залучити черговий кредит у сумі 500 млн. гривень для погашення різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: