Янукович зібрався наторгувати з Литвою на мільярд

Четвер, 14 жовтня 2010, 14:52

Україна ставить завдання досягти 1 млрд. доларів товарообороту з Литвою. 

Про це сьогодні в ході зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте сказав президент Віктор Янукович, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Янукович назвав невеликим існуючий на сьогодні рівень товарообіг між державами -  450 млн. доларів, незважаючи на те, що цього року він виріс на 52%.

"Треба ставити завдання досягти як мінімум одного мільярда доларів. І це цілком реально. Я вважаю, нам це вдасться зробити", - підкреслив Янукович.

Реклама:

Серед взаємовигідних питань, обговорених у ході сьогоднішніх зустрічей, президент також назвав співпрацю в енергетичній та транспортній сферах.

Крім того, за словами Януковича, сторони конкретизували напрями співробітництва України з європейськими установами щодо підготовки саміту Україна - ЄС і підтримки Литви в цих питаннях.

Зі свого боку, президент Литви високо оцінила проведені сьогодні переговори і, зокрема, підписання Дорожньої карти розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литвою на 2011-2012 роки.

За її словами, сторони виділили основні галузі подальшого поглиблення співпраці, серед яких - енергетична і транспортна сфери.

Щодо співпраці в енергетиці, зазначила вона, сторони мають конкретні плани і зацікавлені в тісній взаємодії, зокрема в питаннях поставок газу і нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: