Уряд ліквідує залізничні переїзди

Четвер, 14 жовтня 2010, 13:59

Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив, що Кабінет міністрів має намір ліквідувати залізничні переїзди на території країни протягом 5-7 років, замінивши їх мостами і шляхопроводами.

Клюєв зазначив, що передбачається підготувати державну програму, на першому етапі реалізації якої передбачається обладнати шлагбаумами всі залізничні переїзди, а на другому етапі - замінити їх шляхопроводами та мостами, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на "Українські новини".

"Будемо будувати шляхопроводи, мости, щоб протягом 5-7 років ліквідувати повністю всі переїзди", - сказав Андрій Клюєв. Він зазначив, що реалізація цієї програми вимагає фінансування в обсязі близько 2 млрд. гривень на рік.

Клюєв підкреслив, що незважаючи на дорожнечу рішення цього завдання, цим шляхом треба йти, тому що буквально щотижня відбувається ДТП на залізничних переїздах.

44 людини загинули і 9 госпіталізовано в результаті зіткнення маршрутного пасажирського автобуса "Еталон" з локомотивом, що стався вранці 12 жовтня близько Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області.

3 людини загинули і 1 госпіталізовано через зіткнення швидкої з локомотивом, яке відбулося 13 жовтня в 20:57 в селищі Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області на регульованому залізничному переїзді перегону "Вишневе - Боярка" Південно-Західної залізниці. 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: