"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аудит виявив корупцію в уряді Тимошенко

Четвер, 14 жовтня 2010, 10:31

Незалежний аудит виявив докази шахрайства та нецільового використання державних коштів в Україні з 2008 року по 1-й квартал 2010 року.

Про це заявили на прес-конференції команда іноземних юристів, яка проводила аудит діяльності попереднього уряду України.

Як зазначається у прес-релізі, аудитори "виявили докази використання офшорних підставних компаній, фіктивних договорів та інших міжнародних механізмів відмивання грошей в договорах за участю приватних осіб та чиновників попереднього уряду".

Партнер фірми Akin Gump Strauss Hauer & Feld Марк Макдугал сказав, що у звіті аудиторів можна побачити "перелік угод, які ведуть безпосередньо до Юлії Тимошенко та інших урядовців".

Реклама:

Також юристи зазначили, що найбільшим прикладом махінацій було незаконне використання 2,3 млрд. гривень, отриманих за рахунок продажу квот на викиди в рамках Кіотського протоколу.   

"Високопосадовці використовували ці кошти для приховування серйозного дефіциту у пенсійній системі України незадовго до президентських виборів 2010 року", - йдеться у прес-релізі.

Також зазначається, що аудитори виявили випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів для продажу автомобілів та медикаментів уряду за завищеними цінами.

Крім того, йдеться про "маніпуляції договорами з цукром з державного резерву, а також випадки несанкціонованого використання коштів за проведення програми реєстрації землі з метою отримання політичної вигоди напередодні президентських виборів".

Іноземні юристи зазначили, що за результатами аудиту урядом Миколи Азарова були подані позови до суду США щодо махінацій з вакцинами та до суду Великобританії щодо закупівлі автомобілів Міністерство з надзвичайних ситуацій під час прем'єрства Юлії Тимошенко.     

За словами Макдугала, загалом аудитори перевірили 6 справ. У свою чергу, представник компанії Kroll Томмі Хелсбі зазначив, що проведену роботу юристів можна назвати "судовим аудитом".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!