"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров віддасть Європі газові пропозиції

Середа, 13 жовтня 2010, 20:09

Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Оттінгером у середу має намір передати низку пропозицій, які стосуються модернізації української газотранспортної системи.

Про це він заявив журналістам на брифінгу перед зустріччю з комісаром, повідомляє агентство "УНІАН".

При цьому він не деталізував змісту цих пропозицій.

"Ми сьогодні з ним зустрічаємося, обговоримо ці пропозиції. Про досягнуті результати ми потім розповімо", - сказав Азаров.

Реклама:

Як повідомлялося, 23 березня 2009 року в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української газотранспортної системи, за підсумками якої була схвалена декларація.

Згідно з документом, уряд України узяв на себе низку зобов`язань з імплементації європейського законодавства щодо регулювання ринку газу. Крім того, Україна пообіцяла забезпечити прозорість інвестицій.

Міністерство палива й енергетики має намір залучити 6,5 млрд. доларів на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС до 2018 року.

2 серпня 2010 року міністр палива й енергетики Юрій Бойко повідомив, що інвестиції в модернізацію української газотранспортної системи в розмірі 1,2 млрд. доларів дадуть змогу щорічно економити до 1,5 млрд. кубометрів газу, що використовується для перекачування газу в Європі.

13 вересня президент Віктор Янукович заявив, що Україна має намір залучити до модернізації своєї газотранспортної системи Європейський Союз, Росію й низку інших країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!