В "АероСвіті" заперечують передстрайкові настрої колег

Середа, 13 жовтня 2010, 19:56 -

Немає жодних підтверджень передстрайкових настроїв серед пілотів авіакомпанії "Донбасаеро", яка входить разом з компанією "АероСвіт" до авіаційного альянсу "Українська авіаційна група".

Про це заявив помічник генерального директора авіакомпанії "АероСвіт" у зв'язках із громадськістю Сергій Куций.

"Ні офіційно, ні в неформальних бесідах ми не отримували таких попереджень ні від представників профспілок, ні від керівництва льотного комплексу, ні від командирів повітряних суден або другий пілотів", - наголосив він.

За словами представника "АероСвіту", "той, хто виступає із заявами про готовність пілотів авіакомпанії "Донбасаеро" до акцій протесту, представляє виключно себе".

Реклама:

"Жодна профспілка компанії, наскільки нам відомо, зборів не проводила і нікого не уповноважувала робити будь-які заяви від імені колективу льотного комплексу "Донбасаеро", - наголосив він.

"Що стосується відмінності в рівнях заробітної плати, то механічно порівнювати оплату праці льотчиків різних авіакомпаній, наприклад, "АероСвіту" і "Донбасаеро" - не можна, потрібно враховувати відмінності в типах експлуатованих компаніями повітряних судів ("АероСвіт", зокрема, крім середньомагістральних літаків використовує також далекомагістральні Boeing 767), у кваліфікації пілотів, обсягах робіт та інші показники", - пояснив Куций.

Також він повідомив, що нині в авіакомпанії "Донбасаеро" ведеться робота щодо оптимізації системи оплати праці, в тому числі льотного складу, у відповідності із завантаженням екіпажів, фактичним нальотом годин у пілотів різних типів літаків флоту "Донбасаеро", інфляційними та іншими факторами.

У льотному комплексі авіакомпанії зараз також готується до реалізації досить капіталомістка програма перенавчання пілотів літаків Як-42 (у зв'язку з майбутнім їх списанням) для виконання польотів на більш сучасних повітряних судах, додав він.

Раніше повідомлялося, що пілоти авіакомпанії "Донбасаеро", яка входить до складу альянсу "Українська авіаційна група", готові провести акцію протесту, в ході якої будуть домагатися підвищення заробітної плати.

За словами джерела в "Дніпроавіа", пілоти також заручилися підтримкою пілотів інших авіакомпаній Альянсу - МАУ і "АероСвіт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: