Клюєв прогнозує дворазове збільшення товарообігу з Росією

Середа, 13 жовтня 2010, 19:40

Україна і Росія в 2010 році можуть збільшити товарообіг до 50 млрд. доларів із 25,86 млрд. доларів у 2009 році.

Такий прогноз висловив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на зустрічі з першим заступником голови уряду РФ Ігорем Шуваловим в Києві у середу, повідомляє прес-служба українського першого віце-прем'єра.

За інформацією Клюєва, за сім місяців 2010 року обсяг взаємної торгівлі між Україною і Росією збільшився практично удвічі і склав 22 млрд. доларів.

"При таких темпах зростання річний рубіж в 50 млрд. доларів у взаємній торгівлі цілком здійсненне завдання", - вважає він.

Реклама:

Також перші заступники керівників урядів двох країн обговорили підготовку до сьомого засідання Українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва, проведення якого заплановано на 27 жовтня, інформує прес-служба.

У цьому контексті вони заслухали доповіді експертів двох країн.

Крім цього учасники зустрічі обговорили широке коло питань співпраці між Україною і Росією, зокрема, у сфері ядерної енергетики, авіабудування, ракетно-космічної галузі, суднобудування та транспортної сфери.

Серед іншого Клюєв та Шувалов обговорили перспективи співпраці в області інфраструктурних проектів, а також можливість проведення 27 жовтня в Києві Українсько-російського ділового форуму "Україна - Росія: інфраструктурні проекти. Питання модернізації".

Як повідомлялося, в 2009 році товарообіг між Україною і Росією знизився на 35%, при цьому експорт з України впав на 38,9%, тоді як імпорт зменшився на 31,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!