"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент хоче казахської нафти

Середа, 13 жовтня 2010, 19:07

Президент Віктор Янукович доручив вжити заходів щодо відновлення транзиту казахстанської нафти територією України.

Відповідне доручення президент дав міністру палива і енергетики Юрію Бойку та керівнику "Нафтогазу" Євгену Бакуліну з метою забезпечення реалізації домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

В дорученні зазначається, що транзит має скласти до 8 млн. тонн на рік (починаючи з 2011 року), повідомляє прес-служба президента.

До 30 грудня Бойко, Бакулін та міністр промислової політики Дмитро Колєсніков повинні подати до Кабміну конкретні пропозиції щодо можливості участі українських підприємств у розробці родовищ нафти і газу на території Казахстану.

Реклама:

Також до 30 грудня Бойку, Бакуліну та міністру закордонних справ Костянтину Грищенку доручено завершити переговорний процес щодо участі казахстанських підприємств у будівництві терміналу з перевалки скрапленого газу в українському порту та подати до уряду конкретні пропозиції.

Крім того, у першому півріччі 2011 року Бойко, Грищенко та голова Держкомітету ядерного регулювання Олена Миколайчик мають розробити тристоронній план співробітництва (спільно з Росією) щодо видобування урану та виробництва ядерного палива (уранових таблеток) для атомних електростанцій.

У той же період Бойку, Колєснікову, Бакуліну та Грищенку доручено вивчити можливості залучення українських підприємств до будівництва в Казахстані теплових електростанцій та Балхашської атомної електростанції, а також реконструкції Екібастузької ГРЕС-1, ГРЕС-2.

Ті ж посадовці вже у грудні 2010 року мають підготувати та надати казахстанській стороні обґрунтовані пропозиції щодо участі Казахстану в спорудженні нафтопереробного заводу в Україні.

Міністрів зобов'язали також протягом цього та наступного років забезпечити виконання плану дій Україна-Казахстан на 2010-2011 роки та протоколу про внесення змін та доповнень до нього.

До 20 грудня урядовці мають опрацювати питання можливої участі українських підприємств у реалізації Стратегічного плану розвитку Казахстану до 2020 року та Державної програми з форсованого індустріально-інноваційного розвитку до 2014 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!