"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пілоти Коломойського готуються до страйку

Середа, 13 жовтня 2010, 17:21

Пілоти авіакомпанії "Донбасаеро", що входить до складу альянсу "Українська авіаційна група", готові провести акцію протесту, в ході якої будуть домагатися підвищення заробітної плати.

Про це повідомляє "Остров" із посиланням на джерело в авіакомпанії.

За словами співрозмовника, льотні екіпажі, які обслуговують літаки типу "Аеробус", отримують зарплату в 1,5-2 рази меншу, ніж пілоти інших компаній, що входять до Альянсу.

"Альянс передбачає утримання трьох авіакомпаній. Це "Донбасаеро", який експлуатує "Аеробус А320", "АероСвіт", яка експлуатує "Боїнги 737,767" і це "Дніпроавіа", яка експлуатує "Боїнги -737" - і "Ембраєр-145", - повідомив він.

Реклама:

"Виходить дивна картина - наша авіакомпанія, експлуатує найбільш передові літаки, найбільш передові технології. Але льотний склад, який експлуатує судна цього класу, отримує за свою роботу зарплату в 1,5-2 рази нижчу, ніж їх колеги в Дніпропетровську і у Києві. Виникає парадокс: ми виконуємо всі євровимоги, всі євростандарти, але отримуємо зарплату не тільки нижче, ніж у Європі чи Росії, але навіть нижчу, ніж наші колеги по Альянсу", - наголосив співрозмовник видання.

За його словами, керівництво Альянсу повністю влаштовує подібна ситуація і воно діалог з льотним складом компанії "Донбасаеро" вести не має наміру: "Їх цілком влаштовує, що ми отримуємо лише половину зарплати".

"Пілоти вийдуть на роботу, але літаки в повітря піднімати не будуть. Затримки рейсів триватимуть доти, поки не буде вирішено питання з нашими зарплатами", - розповів він.

"Ми заручилися підтримкою пілотів авіакомпаній МАУ, "АероСвіт", "Дніпроавіа" - штрейкбрехерства не буде", - запевнив співрозмовник видання.

Точна дата початку акції протесту поки не визначена. Нині її організатори усно повідомили керівництво Державіаслужби про свої наміри і найближчим часом відправлять офіційний лист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: