Льовочкін: гроші від "Укртелекому" потрібні для повернення боргів

Середа, 13 жовтня 2010, 17:09

Уряд продасть "Укртелеком" щоб погасити борги з ПДВ та закрити бюджетні дірки.

Про це повідомив на брифінгу глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Рішення прийнято з огляду на те, що у нас величезна заборгованість з ПДВ, яка зараз реструктурована та існує у вигляді облігацій. Але ці кошти, які треба повертати", - сказав Льовочкін.

Крім того, за словами Льовочкіна, "завдяки діяльності наших попередників система державного бюджету була розбалансована".

Реклама:

"Касовий розрив державного бюджету сягав 12% ВВП. Все це вимагає знаходження додаткових джерел фінансування", - додав він

Також, зазначив Льовочкін, "в бюджеті нашими попередниками була закладена сума від продажу державного майна, яка на сьогодні виконана на 15%".

За словами Льовочкіна, "Укртелеком" варто продати якнайшвидше, бо "технології розвиваються і конкуренція збільшується, і цей актив стане ще дешевше".

Льовочкін також назвав логічним, що за умовами конкурсу до купівлі "Укртелекому" не можуть бути допущені компанії, де державна частка перевищує 25%.

"Ця позиція мені виглядає логічною. Вартість телекома не полягає виключно в економічній площині. Це стратегічне підприємство, де зосереджені комунікації, що мають військовий і спеціальний характер", - зазначив Льовочкін.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!