"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ просить суд забрати "Луганськтепловоз" у росіян

Середа, 13 жовтня 2010, 15:16

Фонд державного майна звернувся з позовом до Київського господарського суду щодо розірвання договору купівлі-продажу державного пакета акцій "Луганськтепловоза".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу ФДМ.

Згідно з повідомленням, також Фонд держмайна вимагає від покупця "Луганськтепловоза" - керуючої компанії "Брянський машзавод" відшкодувати неустойку за несплату в установлений термін коштів за придбаний пакет "Луганськтепловоза" в розмірі 82 млн. гривень, а також пеню в розмірі 2,177 млн. гривень.

Як зазначили у фонді, причиною для подачі позову послужила несплата Брянським машзаводом заявленої ним на приватизаційному конкурсі суми за держпакет акцій "Луганськтепловоза".

Реклама:

За інформацією прес-служби, позов до господарського суду Києва Фонд держмайна подав 8 жовтня. Суд ще не призначив дату його розгляду.

Як повідомлялося, Київський господарський суд задовольнив позов компанії Mantara Holding і визнав недійсними відразу кілька рішень Фонду державного майна, що стосуються приватизаційного конкурсу з продажу 76,001% акцій ХК "Луганськтепловоз".

Зокрема, за інформацією прес-служби ФДМ, суд визнав недійсним договір купівлі-продажу, укладений Фондом держмайна з покупцем "Луганськтепловоза" - керуючою компанією "Брянський машзавод".

Фонд держмайна чекає офіційного повідомлення про винесене Господарським судом рішення, після чого прийматиме рішення про свої подальші дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: