Азаров уже не квапиться до зони вільної торгівлі з ЄС?

Середа, 13 жовтня 2010, 15:07

Україна завжди буде надійним транзитером російських енергетичних ресурсів до Європи.

Про це глава українського уряду заявив у Брюсселі на конференції "Україна: від кризи до зростання. Економіка, інвестиції, ринки", повідомляє агентство "УНІАН".

"Україна завжди буде для Європи надійним транзитером енергоресурсів, зокрема, із Росії до Європи, але ми не виключаємо можливість альтернативних шляхів транзиту для подачі енергоресурсів у Європу через територію нашої країни. Ми відкриті для діалогу, і ми вітаємо будь-які пропозиції у цьому напрямку", - сказав він.

Також Азаров нагадав, що Україна підписала з Європейським Союзом протокол про вступ до європейського енергетичного співтовариства, який відкриває шлях до запровадження зони вільної торгівлі в енергетичній галузі між Україною та ЄС.

Реклама:

Водночас, за словами прем'єра, переговори між Україною та ЄС щодо запровадження всеохоплюючої зони вільної торгівлі тривають, але поспішати з реалізацією цього проекту до якоїсь дати не варто.

"Ми повинні знаходити компроміси. Я не бачу ніяких антагоністичних протиріч і думаю, що нам не потрібно ставити перед собою ніяких термінів, а працювати наполегливо, послідовно над реалізацією такої всеохоплюючої зони вільної торгівлі", - зазначив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!