"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура перевірить ArcelorMittal

Середа, 13 жовтня 2010, 11:52

Генпрокуратура відкликала позов до ArcelorMittal про незаконність внесених спільно з ФДМ поправок в інвестзобов'язання, взятих при купівлі "Arcelor Mittal Кривий Ріг", для перевірки доводів компанії про виконання цих зобов'язань.

"У ході розгляду справи компанія ArcelorMittal надала докази про виконання взятих на себе при приватизації "Криворіжсталь" зобов'язань і запевнила, що нею й надалі будуть виконуватися інвестиційні зобов'язання, передбачені договором купівлі-продажу, в тому числі в соціальній сфері", - повідомляє Генпрокуратура, передає "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на це, Генеральна прокуратура відкликала позов для перевірки зазначених обставин", - наголошується в документі.

Генпрокуратура нагадує, що ФДМ і ArcelorMittal в травні 2009 року внесли зміни в договір купівлі-продажу "Криворіжсталі", підписаний ще в жовтні 2005 року.

Реклама:

Сторони домовилися про припинення до 2011 року включно виконання інвестиційних зобов'язань покупця у соціальній сфері та продовжили терміни виконання зобов'язань на період фінансово-економічної кризи, а деяких - і на більш тривалий термін.

"Проведеною Генеральною прокуратурою перевіркою встановлено, що зазначена додаткова угода не відповідає вимогам законодавства", - пояснює відомство причину подання 13 липня цього року позову до Господарського суду Києва.

На думку Генпрокуратури, порушеннями є відсутність узгодження з Кабінетом міністрів і профспілковим комітетом АМКР і відстрочка до 2011 року вимог щодо виконання соціально-економічних гарантій.

"При цьому додаткова угода фактично спрямовано на приховування невиконання покупцем зобов'язань, що мало місце ще до підписання додаткової угоди", - додає Генпрокуратура.

Зокрема, за її даними, з 300 квартир, які передбачалося побудувати в 2007-2008 роках, фактично було побудовано тільки 144, а в 2009-2010 роках із запланованих 300 квартир не побудовано жодної.

Як повідомлялося, Генпрокуратура відкликала позов у справі щодо визнання недійсною додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій "Криворіжсталі".

Суд врахував заяву Генпрокуратури і виніс рішення про закриття справи.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!