У вересні інфляція лютувала в усіх областях

Середа, 13 жовтня 2010, 11:15

У вересніпроти серпня у всіх областях України зафіксована інфляція.

Про це повідомляє Держкомстат, передає УНІАН.

За даними Держкомстату, лідерами зростання споживчих цін за підсумками вересня стали Крим, Севастополь - 3,6%, Донецька, Луганська, Херсонська області - 3,5%, Миколаївська і Одеська області - 3,3%.

З початку року у всіх областях України також зафіксована інфляція, при цьому споживчі ціни найбільше зросли в Севастополі - на 12%, Крим - 8,9%, Запорізькій області - 8,7%, Одеській області - 8,4%.

Реклама:

Найменше ціни зросли у Вінницькій - 5,6%, Київській - 6,1%, Кіровоградській і Тернопільській областях - 6,4%.

Лідерами зростання цін на продукти харчування і безалкогольні напої у вересні стали: Севастополь і Херсонська область - 5,4%, Крим - 5,3%, Донецька область - 5,3%. Найменше ціни зросли в Київській і Сумській областях - 2,5%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби у вересні проти серпня найбільше подорожчали в Сумській області - 9,9%, з початку року - зростання 22,6%, Хмельницькій - 9,5%, з початку року - зростання 20,4% і Севастополі - 9,4%, з початку року - зростання 17,1%.

Найменше ціни зросли в Київській області - 0,4%, з початку року - зростання 12,6%, Харківській - 2%, з початку року - зростання 19,5%, Чернівецькій - 2,1%, з початку року - зростання 19,9%.

Ціни на одяг і взуття у вересні найбільше зросли в Херсонській і Чернігівській областях - 1,2%, Харківській і Хмельницькій - 1,1%. Зниження цін зафіксоване лише в Київській області - 0,2%.

Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива у вересні до серпня найбільше подорожчали в Криму і Хмельницькій області - 0,7%.

Зниження цін зафіксоване лише в Закарпатській і Миколаївській областях - на 0,3% і 1,4%, відповідно. У Київській, Сумській, Чернівецькій областях і в Києві ціни не змінилися.

Ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку і поточне утримання житла у вересні до серпня найбільше зросли в Чернігівській області - 1,1%, Хмельницькій - 0,9%, Херсонській - 0,8%.

Зниження цін зафіксоване у Волинській і Сумській областях - 0,1%, Харківській - 0,3%. У Криму і Чернівецькій області не змінилися.

Лідерами зростання цін на послуги охорони здоров`я у вересні стали Івано-Франківська область - 2,4%, Волинська - 1,5%, Київ -1,4%, Рівненська область - 1,3%.

Зниження цін зафіксоване в 6 областях і Севастополі, найбільше ціни знизилася в Севастополі - 0,7%. У Вінницькій області ціни не змінилися.

У вересні до серпня в більшості областей зафіксовано зниження цін на послуги транспорту в середньому на 0,4%. Тільки у Донецькій і Рівненській областях зафіксовано зростання цін - на 0,2% і 0,3%, відповідно.

Ціни на послуги зв`язку у вересні проти серпня знизилися в більшості областей країни, в середньому на 0,2%. Найбільше ціни зросли в Закарпатській області - 0,5%. У 13 областях і Києві ціни не змінилися.

Ціни у сфері відпочинку і культури у вересні проти серпня найбільше зросли в Закарпатській області - 1,4%, Тернопільській - 1,3%, Донецькій, Запорізькій, Полтавській і Черкаській областях - на 1,2%.

Зниження цін зафіксоване в Кіровоградській і Сумській областях - на 0,1% і 0,2%, відповідно. У Севастополі ціни не змінилися.

Вартість освіти у вересні до серпня збільшилася, в основному, в Луганській області - на 12%, Львівській - 11,2% і Закарпатській - на 10,7%. Найменше ціни зросли в Київській області - 2,6%.

Вартість послуг ресторанів і готелів у вересні до серпня найбільше зросла в Луганській області - на 2,4%, Львівській і Полтавській областях - 2,2%.

Зниження цін зафіксоване в Криму - 2%, Кіровоградській області - 1,3% і в Севастополі 1,7%. У Херсонській області ціни не змінилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!