Надра Банк не встигає рекапіталізуватися

Середа, 13 жовтня 2010, 09:49

Банк "Надра" 11 жовтня направив власникам єврооблігацій на 75 млн. доларів пропозицію внести зміни до угоди про реструктуризацію випуску.

Банк не зміг виконати одну з умов реструктуризації, згідно з яким Кабінет міністрів повинен був до 30 вересня прийняти рішення про рекапіталізацію установи, і фактично допустив технічний дефолт за зобов'язаннями, пише видання "Комерсант-Україна".

Тепер у банку "Надра" обіцяють, що рішення про рекапіталізацію буде прийнято до 31 грудня, а фінансові показники установи будуть приведені у відповідність із нормативами НБУ до 31 березня 2011 року.

Власники паперів, які до 22 жовтня проголосують за зміни, отримають винагороду у вигляді 0,2% від номінальної вартості облігацій.

Реклама:

Експерти відзначають, що повідомлення про черговий дефолт облігацій банку не матиме впливу на ставлення інвесторів до нього.

За словами аналітиків, пропозиція "Надра" виплатити інвесторам 0,2% від вартості паперів - "символічна і смішна".

На їхню думку, питання рекапіталізації банку "Надра" Кабміном і власником Group DF Дмитром Фірташем приблизно на 10 млрд грн швидше за все, буде вирішене позитивно.

При цьому інвестиційна пропозиція Фірташа, спрямована у вересні в НБУ, припускає, що на першому етапі він конвертує в капітал викуплені ним зовнішні борги банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: