Митник Тимошенко проситься додому на день народження

Вівторок, 12 жовтня 2010, 15:15

Апеляційний суд Києва залишив під вартою екс-главу Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Суд відмовив у задоволенні клопотання щодо законності утримання під вартою екс-чиновника, яке подали адвокати Макаренка, повідомляє прес-служба Батьківщини.

"Захист аргументував свою позицію тим, що Макаренка було затримано незаконно, з порушенням процесуальних норм", - йдеться у повідомленні.

"Вважаю моє затримання 23 червня безпідставним, необґрунтованим і абсолютно неадекватним ні моїй процесуальній поведінці, ні матеріалам справи", - сказав Макаренко.

Реклама:

Він зазначив, що 23 червня добровільно прибув до слідчого і більше 3-х годин допитувався у якості свідка.

"Після допиту екс-главу Держмитслужби з невідомих причини тримали в приміщенні слідчого управління більше 3-х годин, не надаючи відповідних роз'яснень щодо причини затримання", - зазначила прес-служба.

На думку Макаренка, така затримка була пов'язана з тим, що протягом цього часу слідчі вирішували, хто саме буде порушувати кримінальну справу проти нього, оскільки слідчий, який вів його допит у якості свідка, процесуальні дії не завершив.

"У мене нормальний стан душі і тіла", - заявив Макаренко, додавши, що хотів би зустріти свій день народження, 23 жовтня, вдома.

Як відомо, Печерський райсуд Києва ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою Макаренка до 23 жовтня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!