"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угорщина націоналізувала підриємство, де стався витік відходів

Вівторок, 12 жовтня 2010, 14:02

В Угорщині націоналізовано підприємство, яке було власником глиноземного заводу, де минулого тижня відбулася серйозна екологічна катастрофа.

Таке рішення прийнято угорськими парламентарями, підписане президентом і опубліковано в офіційній газеті уряду у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, держава бере під контроль ситуацію на підприємстві. Керуючим підприємства призначений керівник угорської служби з надзвичайних ситуацій Дьордь Баконі, який буде доповідати про стан справ безпосередньо президентові країни.

"Зараз перед Баконі стоять чотири завдання - підготовка до запуску виробництва при збереженні робочих місць, виплата компенсацій постраждалим, запобігання можливості повторення аналогічної катастрофи і виявлення відповідальних за нинішню", - наголошується в тексті урядової газети.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що директор підприємства був узятий під варту.

Семеро людей загинули, ще близько 150 людей отримали поранення і травми в результаті катастрофи, що сталася на алюмінієвому заводі поблизу міста Айкі на заході Угорщини 4 жовтня, коли через прорив з резервуара вилилися до 700 тис. кубометрів токсичних відходів виробництва.

У результаті аварії з районів катастрофи було евакуйовано близько 8 тис. чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!