Справу проти "Криворіжсталі" закрили. Оновлено

Вівторок, 12 жовтня 2010, 12:10

Генеральна прокуратура відкликала позов у справі щодо визнання недійсною додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій "Криворіжсталі" в частині зміни термінів інвестиційних зобов'язань покупця, які були прийняті влітку 2009 року. 

Про це на засіданні Господарського суду Києва сказав суддя Олег Хрипун, передає кореспондент "Економічної правди".

При цьому позиція Кабіміну залишилася незмінною. Представник уряду підтримав заяву про відмову від позову.

Суд врахував заяву Генпрокуратури і виніс рішення про закриття справи.

Реклама:

Раніше президент Віктор Янукович під час перебування в Парижі заспокоїв власників "Arcelor Mittal Кривий Ріг" у тому, що він не допустить реприватизаціїї підприємства.  

На початку літа заступник генпрокурора подав до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій "Криворіжсталі". Юристи наголошували, що це може призвести до повернення підприємства у власність держави.

28 жовтня 2005 Фонд держмайна України і Mittal Steel Germany GMBH підписали договір купівлі-продажу, яким передбачена велика соціально-екологічна програма.

У 2006 році компанія Mittal Steel повідомила про злиття з компанією Arcelor.

Сьогодні ArcelorMittal є світовим лідером металургійної галузі, працює в більш ніж 60 країнах світу. Корпорація зареєстрована 2007 року.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником металопродукції в Україні. Спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!