Чиновникам з МОЗ вигідно купувати ліки без посередників?

Вівторок, 12 жовтня 2010, 11:08

Міністерство охорони здоров'я виступає за закупівлю ліків безпосередньо в їх виробників.

Про це сказано в повідомленні міністерства, повідомляє агентство "Українські новини".

"Державні закупівлі потрібно здійснювати безпосередньо у виробників лікарських засобів", - заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Лисак.

На думку міністерства, це дасть змогу уникнути великої кількості посередників, які значно завищують ціну.

Реклама:

З його слів, міністерство зацікавлене в широкому виборі фірм-виробників, тому що це допоможе провести торги на більш кваліфікованому і якісному рівні.

"Чим більша конкуренція, тим більша можливість знизити ціну й забезпечити якість державних закупівель", - зазначив Лисак.

Відповідно до повідомлення, МОЗ вирішило узгодити питання придбання будь-якого медичного обладнання безпосередньо з головами місцевих державних адміністрацій, які паралельно виділятимуть кошти на їх обслуговування чи підбір фахівців.

Нагадаємо, ДП "Укрвакцина" звинувачує компанії Olden Group (США) і "Інтерфарм" (Україна) у фінансових махінаціях з поставками вакцин у 2008-2009 роках.

Як повідомлялося, раніше МОЗ підписав з виробниками лікарських засобів меморандум взаєморозуміння, у якому виробники взяли зобов'язання не підвищувати ціни на ліки з 1 липня до кінця 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: