Світ стоїть на межі другої рецесії

Понеділок, 11 жовтня 2010, 20:51

Темпи зростання світової економіки сповільнюються, а більшість розвинених і великих країн, що розвиваються, вже перебувають на спадному витку.

Про це ідеться в дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку, пише газета "Ведомости".

Індикатор економічної активності 33 країн - членів ОЕСР опустився до 102,9 у серпні з 103 в липні.

Це друге поспіль зниження, а до цього показник не змінювався в травні і червні.

Реклама:

Видання зазначає, що це зниження індикатора може серйозно налякати представників монетарної влади, адже це черговий доказ того, що чергова рецесія більш ніж імовірна.

"Основні економічні індикатори за серпень підсилюють сигнали, що свідчать про уповільнення економічного зростання. Наш прогноз щодо об'єднаних провідних індикаторів (CLI) Канади, Франції, Італії, Великобританії, Бразилії, Китаю та Індії вказує на зниження ", - йдеться в звіті ОЕСР.

Зниження об'єднаного провідного індикатора ОЕСР співпадає зі зниженням інших показників, які фіксують глобальну економічну активність.

Дослідження купівельної активності серед підприємств, дані про замовлення з боку великих компаній у великих економіках по всьому світу свідчать про те, що у вересні світова економіка зростала найповільнішими темпами за останні 10 місяців.

Провідні індикатори ОЕСР розроблені для того, щоб вчасно сигналізувати про поворотні моменти між експансією та уповільненням економічного зростання, і перераховуються на підставі цілої низки економічних показників.

За даними ОЕСР, Росія вийшла з рецесії в травні 2009 року, Китай і Індія - в лютому, а Бразилія - у квітні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!