КБ "Південне" шукає банк для кредиту на 260 мільйонів доларів

Понеділок, 11 жовтня 2010, 18:32

Держпідприємство "Конструкторське бюро "Південне" імені Михайла Янгеля" оголосило тендер з відбору банку для залучення кредиту в розмірі 260 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію підприємства, розміщену в понеділок у бюлетені держзакупівель.

За умовами тендеру кредит повинен бути наданий на термін від 5 до 10 років у грудні 2010 року - січні 2011 року.

Пропозиції на участь у тендері приймаються до 10.00 10 листопада, розкриття тендерних пропозицій намічено на 11:00 цього ж дня.

Реклама:

ДКБ "Південне" - один із провідних світі розробників ракетних комплексів і ракетно-космічних систем, включаючи стратегічні ракетні комплекси.

"Південне" також є лідером серед ракетно-космічних КБ країн колишнього СРСР з використання бойових стратегічних ракет для створення космічних носіїв.

Одним із найважливіших напрямків діяльності ДКБ віднесено також створення космічних апаратів наукового, оборонного та народногосподарського призначення.

Як повідомлялося, в квітні 2009 року уряд затвердив державну програму розвитку ДП "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім.А.Макарова" (ВО "Південмаш") та ДКБ "Південне" строком до 2013 року.

Програма передбачає реорганізацію та технологічне оновлення підприємств шляхом проведення модернізації виробництв з одночасною зміною організаційної структури підприємств шляхом їх об'єднання в рамках держконцерну (держкорпорації).

Згідно з програмою, прогнозний обсяг коштів, необхідний для її виконання до 2013 року оцінюється в 6,6 млрд. гривень. Джерела фінансування: держбюджет - 2,1 млрд. гривень, інші джерела - 4,3 млрд. гривень.

Нині ДКБ "Південне" і ВО "Південмаш" успішно співпрацюють в міжнародних комерційних космічних проектах, серед яких - "Морський старт" (Sea Launch), "Наземний старт" (Land Launch), "Циклон - Алкантара - Спейс", "Вега" (Vega), "Жасмsн".

Серед значущих програм за участю ДКБ "Південне" також створення нового українського оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) - багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) "Сапсан".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!