"Енергоатом" визначається із серійним енергоблоком для українських АЕС

Понеділок, 11 жовтня 2010, 15:26

Підрозділ "Атомпроектінжиніринг" НАЕК "Енергоатом" проводить підготовку до проведення конкурсу з вибору серійного енергоблоку АЕС для подальшого будівництва в Україні.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу НАЕК "Енергоатом".

Згідно із повідомленням, експерти "Атомпроектінжинірингу" нині вивчають проекти, запропоновані провідними світовими виробниками АЕС.

Аналізуються можливості національних підприємств для реалізації проектів, вивчаються потреби енергосистеми і особливості майданчиків для розміщення АЕС.

Реклама:

Зокрема, проводиться попередній розгляд та техніко-економічні оцінки реакторів реакторних установок вироблених російським держконцерном "Росатом", AECL (Канада), Аrеva (Франція), Westinghouse (США), KEPCO (Південна Корея) і CGNPC (Китай).

Висновки фахівців підприємства та інформаційні матеріали серійного енергоблоку надалі планується направити на розгляд Кабінету міністрів та інших органів влади.

Проект серійного енергоблоку АЕС, який буде обраний на тендерних умовах, повинен відповідати рекомендаціям МАГАТЕ та EUR (Вимоги європейських експлуатуючих організацій), а також вимогам національної нормативно-правової бази.

Як відомо, нині на всіх 15 діючих енергоблоках українських АЕС експлуатуються російські реактори типу ВВЕР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: