Коломойський передасть "ДніпроАзот" в оренду Фірташу?

Понеділок, 11 жовтня 2010, 13:46

Великий виробник аміаку та азотних добрив підприємство "ДніпроАзот" має намір передати свій майновий комплекс в оренду.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на "Українські новини".

Згідно з повідомленням, питання про здачу майнового комплексу підприємства в оренду внесено до порядку денного призначеного на 29 жовтня зборів акціонерів підприємства.

Також до порядку денного цих зборів увійшли наступні питання: розгляд звітів правління та ревізійної комісії про роботу "ДніпроАзоту" в 2009 році, покриття отриманих у 2009 році збитків, переобрання ревізійної комісії.

Реклама:

Також акціонери мають намір вибрати депозитарій та зберігача акцій, ліквідація структурного підрозділу підприємства - управління по виробництву товарів народного споживання.

Як повідомлялося, у вересні Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа заявила про входження хімічного концерну "Стирол" до складу Ostchem Group, яка управляється холдинговою компанією Ostchem Holding AG і контролюється Group DF.

При цьому група не уточнила механізм входження "Стиролу" до свого складу.

На думку експертів, найбільш привабливими приватними активами серед українських виробників азотних міндобрив для групи є черкаський "Азот" і "ДніпроАзот".

2009 рік підприємство закінчило зі збитками 927,764 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 18,74%, або на 303,228 млн. гривень порівняно з 2008 роком до 1 921,388 млн. гривень.

"ДніпроАзот" входить у сферу впливу бізнесмена Ігоря Коломойського (група "Приват").

"ДніпроАзот", зареєстрований у формі відкритого акціонерного товариства, спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору, соляної кислоти і входить в п'ятірку найбільших хімічних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: