Гриценко пропонує Азарову вийти з кабінету

Неділя, 10 жовтня 2010, 19:16

Оприлюднені урядом і держкомстатом показники інфляції за вересень на рівні 2,9% - абсолютно неправдиві.

Про це заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

Він розповів, що останніми днями був на Луганщині, Донеччині, Черкащині, в Івано-Франківській та Львівській областях. Причому відвідував не лише обласні центри, а й райони, міста, села.

"Всюди одним з перших постає питання стрімкого зростання цін, яке не можна приховати в межах зафіксованих урядом 3% інфляції. Люди не вірять рапортам уряду щодо практично стабільних цін, в той час коли вони стрімко зростають", - зазначив Гриценко.

Реклама:

Найбільш відчутними, на його думку, для людей є зростання цін на молочні продукти: молоко, масло, сир, а також на м'ясо-ковбасні вироби, які в низці регіонів подорожчали на 20%.

Зросли ціни на крупи, зокрема, на гречку у 2 рази й більше, а також на хліб - на 10-15%, містами - 20%.

Крім того, додав Гриценко, у більшості регіонів зростають ціни на проїзд і послуги зв'язку. Особливо відчутним є зростання цін на ліки - на 30%, 50%, а то й на 100%.

Надходять перші квитанції з новими цінами на газ і гарячу воду, хоча уряд обіцяв не підвищувати ціни на газ й комунальні послуги під час підписання харківських угод.

"В цей час уряд намагається подати ситуацію кращою, ніж вона є. Це свідчить або про відрив уряду від реальної ситуації в країні, або про навмисне окозамилювання", - вважає Гриценко.

Серед основних причин зростання цін він назвав побори на митниці при розмитнені товарів імпортного виробництва, у тому числі - ліків.

За інформацією Гриценка, суми хабарів складають від 15 до 30 тис. доларів за розмитнення кожного контейнеру, і це - на додачу до офіційних платежів.

Друга причина, на думку Гриценка, полягає у "неспроможності Кабміну реально стимулювати розвиток вітчизняного виробництва продовольчих товарів і товарів широкого вжитку".

Гриценко пропонує прем'єру Азарову й міністрам економічного блоку уряду - Тігіпку, Цушку, Ярошенку - "вийти зі своїх кабінетів, проїхатися по регіонам країни, особисто зайти у магазини та на ринки й пересвідчитися в тому, якою насправді є реальна ситуація в країні".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!