"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк: економіка відновлюється швидше, ніж очікувалося

Неділя, 10 жовтня 2010, 11:07

Процес відновлення світової економіки після кризи йде швидше, ніж очікувалося.

Таку думку висловив глава Світового банку Роберт Зеллік у зверненні до міжнародного комітету з валюті та фінансів, повідомляє "Взгляд".

При цьому Зеллік вказав на те, що темпи подолання наслідків кризи в кожній з країн визначаються, в першу чергу, внутрішніми чинниками.

"Відновлення економіки йде більш швидкими темпами, ніж очікувалося. Відповідно до доповіді МВФ про стан світової економіки, відновлення буде йти різними темпами в різних країнах, при цьому країни з більш розвиненою економікою будуть відновлюватися повільно, а зростаючі ринки і країни, що розвиваються - більш швидко", - сказав глава СБ.

Реклама:

"Світовий банк поділяє точку зору, що відновлення економіки в конкретних країнах все більшою мірою визначається внутрішніми факторами, ніж зовнішніми", - зазначив він.

Серед країн, що розвиваються, Зеллік особливо відзначив успіхи Індії та Китаю, яким завдяки своєчасним заходам вдалося повернути промислове виробництво на рівень, який можна порівняти із докризовим.

"Суттєві запаси резервної потужності залишаються у Східній Європі та Центральній Азії", - зазначив він.

За словами голови Світового банку, у світлі зростаючих фінансових потреб з боку багатьох країн необхідна велика рухливість валютних курсів.

"Більший баланс між рухливістю валютного курсу і більш жорсткою фінансовою політикою були б корисні з цієї точки зору. Банк також вважає, що обмежений тимчасовий контроль над фінансовими надходженнями був би корисний. Також Світовий банк вважає необхідною лібералізацію відтоку коштів для обмеження небажаного тиску на потоки капіталу ", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!