"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" запустить Nord Stream уже 2011 року

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 20:42

ВАТ "Газпром" планує ввести в експлуатацію газопровід Nord Stream вже у 2011 році.

Про це заявив заступник голови компанії Андрій Круглов, пише газета "Дело".

"Введення "Північного потоку" в експлуатацію може відбутися в 2011 році", - сказав він, підкресливши, що інвестиційна програма "Газпрому" на найближчі три роки є амбітною і передбачає в першу чергу розвиток газотранспортної системи.

Він також повідомив, що в 2012 році планується ввести в експлуатацію споруджуваний газопровід Сахалін - Хабаровськ - Владивосток.

Реклама:

За словами Круглова, цей проект є основною складовою "Східної програми" "Газпрому", на яку буде спрямований найбільший обсяг інвестицій "Газпрому" в найближчі три роки.

В числі найбільш важливих проектів інвестпрограми Круглов виділив також розвиток півострова Ямал і підготовку техніко-економічного обгрунтування проекту "Південний потік".

"Недалеко той день, коли безпосередньо розпочнеться реалізація проекту "Південний потік", - сказав він, коментуючи засідання ради директорів "Газпрому" у четвер, яке було присвячене розгляду цього проекту.

Круглов підтвердив, що програма боргових запозичень "Газпрому", яка прив'язана до інвестиційної програми, збережеться в колишньому обсязі.

"Ми не плануємо збільшувати запозичення в 2011 році. У 2010 році вона (програма) складе 90 млрд. російських рублів, в 2011 році планується залучити таку ж суму", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!