Медведєв і Янукович обговорять все, що накопичилося

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 19:41

Президенти РФ і України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович у понеділок обговорять питання економічного та прикордонного співробітництва.

Зустріч пройде в рамках першого російсько-українського міжрегіонального економічного форуму в Геленджику, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До форуму приурочене підписання низки документів, в тому числі протокол про співпрацю між РСПП і Українським союзом промисловців і підприємців, угода між адміністрацією Краснодарського краю і Запорізькою областю", - повідомив помічник президента РФ Сергій Приходько.

Також буде підписано програму міжрегіонального і прикордонного співробітництва РФ і Україною на 2011-2015 роки.

Реклама:

Приходько повідомив, що Медведєв і Янукович обговорять "актуальні питання двосторонніх зв'язків, взаємодію в області енергетики спільні проекти в авіабудуванні і в галузі космосу і, природно, міжрегіональне транскордонне співробітництво".

Ця зустріч розглядається, як етап підготовки до наміченого на листопад 2010 року засідання між держкомісії, додав він.

Торкаючись питання будівництва Керченського мосту, помічник російського президента зазначив, що для прийняття політичного рішення необхідно з'ясувати техніко-економічне обґрунтування проекту.

Пояснюючи теми переговорів, він розповів, що у галузі енергетики ідеться про необхідність "визначитися з політичними підходами до посилення взаємодії атомного енергопромислового комплексу Росії та Україні".

Також Приходько зазначив, що на переговорах в Геленджику Росія не планує обговорювати питання перегляду газової угоди з Україною.

"Цим займається уряд, і я не можу вам сказати, чи буде вона (тема перегляду газової угоди з Україною). З нашого боку ми її не плануємо, для нас це питання є очевидним", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!