Україна домовляється про довгострокові поставки зрідженого газу

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 18:19

Україна веде переговори про укладення довгострокових контрактів на постачання зрідженого газу з низкою країн.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв під час саміту "Ялтинської європейської стратегії" у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Клюєв зазначив, що міністерство палива та енергетики і НАК "Нафтогаз України" найближчим часом завершать підготовку документації, необхідної для проведення процедури закупівлі послуг з розробки техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) будівництва в Україні регазифікаційного терміналу.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів в кінці березня 2010 року затвердив план заходів на 2010 рік з реалізації інвестиційного проекту "Поставка до України зрідженого природного газу і будівництво регазифікаційного терміналу".

Реклама:

План заходів передбачає проведення презентації передпроектних пропозицій щодо організації постачання в країну скрапленого газу та будівництва терміналу із попереднім визначенням організаційно-економічної форми реалізації проекту, а також обсягів поставок скрапленого газу, пропозицій щодо розміщення терміналу, умов залучення потенційних учасників проекту та джерел фінансування.

При цьому вже в четвертому кварталі 2010 року міністерство палива і енергетики спільно з НАК "Нафтогаз України" повинні забезпечити закупівлю послуг з розробки техніко-економічного обгрунтування проекту.

У липні 2009 року Мінпаливенерго заявило про зацікавленість низки зарубіжних компаній взяти участь у будівництві в Україні СПГ-терміналу.

Про готовність інвестувати в будівництво терміналу з прийому зрідженого газу в одному з чорноморських портів заявляв голова правління ВАТ "Концерн "Стирол" Микола Янковський.

Власник Group DF Дмитро Фірташ також заявляв про необхідність будівництва в Україні такого терміналу.

Протягом останнього десятиліття ЗПГ був найбільш швидкозростаючим сегментом ринку енергоресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!