"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На митника Тимошенко завели нову справу

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 13:14

СБУ 30 вересня порушила справу проти колишнього голови Держмитноїслужби Анатолія Макаренка за підозрою в зловживанні службовим становищем при розмитненні 11 млрд. куб. м газу, приналежність якого оскаржувала компанія RosUkrEnergo, в 2009 році й закрила раніше порушену справу за підозрою в недбалості при його розмитненні.

Про це сказав журналістам адвокат Макаренка Юрій Сухов? повідомляє агентство "Українські новини".

"Учора було закрито кримінальну справу за обвинуваченням у недбалості, замість цього відкрили про зловживання службовим становищем", - сказав Сухов.

Адвокат уточнив, що нову справу порушено за статтею 364 - зловживання владою або службовим становищем Кримінального кодексу.

Реклама:

Справу за обвинуваченням у недбалості було закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину. Адвокат вважає такі дії СБУ спробою тиску на його підзахисного й просить Генеральну прокуратуру розібратися з ситуацією, що склалась.

Як повідомлялося, Макаренко був затриманий СБУ 23 червня. 30 червня йому було пред'явлено обвинувачення в службовій недбалості при розмитненні 11 млрд. куб. м газу, приналежність якого оспорювала компанія RosUkrEnergo.

До 10 жовтня Макаренко перебуватиме під вартою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!