Пенсійний фонд списав борги Мінвуглепрому

Четвер, 9 вересня 2010, 20:23

Пенсійний фонд списав 2,027 млрд. грн. заборгованості за пенсійними відрахуваннями підприємств, які знаходяться в управлінні Міністерства вугільної промисловості.

Про це агентству УНІАН повідомили в прес-службі Мінвуглепрому.

Питання стосується заборгованості, що накопичилася за період 2009 - лютого 2010 року.

При цьому, згідно з повідомленням, на 1 березня 2010 року заборгованість за страховими пенсійними внесками державного вугільного сектору становила 2,981 млрд. грн.

Реклама:

"У зв`язку з несплатою відрахувань до Пенсійного фонду, шахтарям не зараховувався в страховий стаж увесь 2009 рік і перші місяці 2010 року. Урядом і Міністерством вжиті всі заходи для виправлення цієї ситуації і забезпечення соціального захисту шахтарів", - наголошується в повідомленні прес-служби.

При списанні заборгованості, ПФУ зарахував трудовий стаж працівникам державних шахт за період з 2009 року до березня 2010 року.

Крім того, в серпні підприємства Мінвуглепрому переказали на рахунки фондів соціального страхування, зокрема Фонду страхування від нещасних випадків, у рахунок погашення заборгованості, накопиченої в період з липня 2009 року до березня 2010 року, 21 млн. грн.

При цьому сума непогашеної заборгованості за цими платежами склала 908,8 млн. грн.

У Мінвуглепромі також зазначають, що станом на сьогоднішній день повністю погашена заборгованість із зарплати перед працівниками державних шахт, яка на початок березня становила 29,1 млн. грн.

При цьому нарахована в липні 2010 року заробітна плата шахтарям виплачена повністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!