Депутати скасували закон про промислово-фінансові групи

Четвер, 9 вересня 2010, 20:03

Верховна рада скасувала закон про промислово-фінансові групи в Україні, який було прийнято 1996 року.

За закон про визнання таким, що втратив дію закону промислово-фінансові групи в Україні та внесення змін до деяких законодавчих України проголосували в четвер 229 народних депутатів з 275 зареєстрованих у залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У пояснювальній записці до документу наголошується, що існування прийнятого 1996 року закону про промислово-фінансові групи в Україні є недоцільним, як з юридичної, так і з економічної точок зору.

Також у документі наголошується, що відповідно до цього закону, промислово-фінансова група - це об'єднання, до якого можуть входити суб'єкти господарювання всіх форм власності, які створюються за рішенням Кабінету міністрів на певний термін з метою реалізації державних програм.

Реклама:

У той же час, Господарський кодекс визначає, що промислово-фінансові групи не є юридичними особами і не підлягають державній реєстрації, як суб'єкт господарювання.

Таким чином, промислово-фінансові групи є лише економічної формою взаємодії відповідних фінансових і промислових організацій.

У пояснювальній записці також відзначається, що такі об'єднання не є юридичною особою, і регулювання такого об'єднання аналогічно регулювання діяльності організаційного правової форми із статусом юридичної особи, як це передбачено в законі, є недоцільним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!