"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща готує газові переговори з Росією за участю Єврокомісії

Четвер, 9 вересня 2010, 19:09

Польська влада готує черговий раунд газових переговорів з Росією, головним постачальником газу до Польщі, в яких візьмуть участь представники Єврокомісії.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економіки Польщі, передає агентство УНІАН.

Дату майбутніх переговорів, на яких планується розв'язати спірні питання затвердженого польським урядом в лютому нового газового договору з ВАТ "Газпром", поки не визначено.

При цьому віце-прем`єр-міністр Польщі Вальдемар Павляк на Економічному форумі в Криниці сказав журналістам, що тристороння зустріч може відбутися на рівні експертів або політиків, відзначивши, що остаточний формат поки теж не визначено.

Реклама:

Він висловив сподівання, що сторонам вдасться врегулювати спірні моменти до листопада цього року, коли у Польщі можуть виникнути проблеми з газовим балансом.

Як повідомлялося, Павляк на початку тижня обговорював в Брюсселі зауваження Єврокомісії до польсько-російської газової угоди, яка визначає умови поставки російського газу до Польщі до 2037 року і транзиту польською територією до 2047 року.

Раніше представники польської влади заявляли, що вже у жовтні Польща може бути змушена обмежувати поставки газу внутрішнім споживачам через недостатні імпортні поставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!