Депутати скоротили стратегічним підприємствам борги перед Пенсійним фондом

Четвер, 9 вересня 2010, 18:54

Верховна Рада ухвалила закон про скорочення заборгованості перед Пенсійним фондом підприємств, які мають стратегічне значення.

За ухвалення даного закону проголосувало 258 народних депутатів з 289, зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє агентство УНІАН.

Дія цього закону поширюється на підприємства незалежно від форми власності та виду діяльності, віднесені до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого Кабінетом міністрів, та які є страхувальниками за Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Закон передбачає розстрочення сум простроченої заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, штрафів та пені, які нараховані і не сплачені або підлягають нарахуванню.

Реклама:

Суми недоїмки, що виникли на день набрання чинності цим законом, за зверненням страхувальника можуть бути розстрочені на строк до 60 календарних місяців з дня укладення з територіальним органом Пенсійного фонду України відповідного договору.

Розстрочення недоїмки здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом міністрів, за умови надання страхувальником гарантії банку, іншої фінансової організації, страхової організації на відповідну суму.

Звернення страхувальників щодо розстрочення недоїмки, що надійшли пізніше ніж 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом, не розглядаються. Розстрочені суми недоїмки підлягають сплаті рівними частками.

Розстрочення надається під відсотки, розраховані за період, що починається з дня укладення договору про розстрочення недоїмки, та закінчується днем погашення розстроченої суми, виходячи з облікової ставки Національного банку.

Форма типового договору про розстрочення недоїмки визначається правлінням Пенсійного фонду України.

Відсотки, нараховані згідно з частиною п'ятою цієї статті, списуються під час остаточного погашення розстроченої недоїмки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!