Екс-керівника Держказначейства хочуть затримати через гроші Коломойського

Четвер, 9 вересня 2010, 18:40

Екс-керівника Держказначейства Тетяну Слюз обвинувачують у зловживанні службовим становищем.

Про це в інтерв`ю журналу "Профіль" заявив генеральний прокурор Олександр Медведько.

"Генпрокуратурою порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державного казначейства", - зазначив головний прокурор країни.

Він також повідомив, що у даній справі пред'явлено звинувачення першому заступнику керівника цього органу і за рішенням суду вона заарештована. Мова йде про екс-першого заступника голови Держказначейства Тетяну Грицун.

Реклама:

"Крім того, є рішення суду про затримання і доставку до суду першого керівника Держказначейства для обрання запобіжного заходу. Генеральна прокуратура буде наполягати на її утриманні під вартою", - наголосив Медведько.

За матеріалами справи, що були розглянуті Печерським районним судом Києва, посадовці Держказначейства у період з жовтня 2009 року по січень 2010 року давали вказівки своїм підлеглим не перераховувати конкурсні гарантії у сумі 800 млн. грн. учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу - компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора".

Як відомо, ці компанії належать бізнесменам Ігору Коломойському і Костянтину Григоришину відповідно.

Наприкінці квітня поточного року зобов`язання з повернення конкурсної застави було передане від Фонду держмайна до Державної виконавчої служби.

При цьому Київський апеляційний господарський суд виніс ухвалу про виплату компанії "Нортіма" додатково 2,6 млн. грн. у вигляді компенсації за прострочення і відшкодування збитку від інфляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: