Екс-очільники філій банку "Форум" звинувачують керівництво в некоректних діях

Четвер, 9 вересня 2010, 17:13

Колишнє керівництво двох філій банку "Форум", який входить до групи найбільших, обвинувачують вище керівництво банку в некоректних діях стосовно них.

Про це на прес-конференції повідомили екс-управляючий дніпропетровської філії банку Сергій Калугін, його заступник Сергій Слинько й екс-управляючий хмельницької філії Віктор Савчук, повідомляє агентство "Українські Новини".

Зі слів Калугіна, протягом останнього року в банку проводиться політика покарання невинних, результатом якої стало безпідставне звільнення низки керівників територіальних підрозділів фінустанови.

"Керівники правління банку "Форум" вводять в оману як свого основного акціонера Commerzbank, так і правоохоронні органи", - сказав він.

Реклама:

Разом з тим, Калугін зазначив, що після його звільнення за згодою сторін його було викликано у правоохоронні органи для допиту.

Причиною звільнення, а також допиту, за його даними, стали обвинувачення на його адресу з боку керівництва банку в тому, що він за особистою ініціативою й з перевищенням посадових повноважень видав кілька великих кредитів, які перейшли в низку сумнівних або проблемних.

Разом з тим Калугін готує позов до суду з метою захисту своїх прав. Савчук і Слинько зазначили, що причиною їх звільнення стала та ж причина.

Вищевказані особи повідомили, що розміри раніше виданих кредитів свідчать про те, що управляючий філії не міг самостійно прийняти рішення про їх видачу, тому що в банку є низка процедур, які унеможливлюють видачу таких позик без проходження певних етапів.

Крім того, вищевказані особи, з їх слів, довгий час не можуть працевлаштуватися, тому що не мають на руках характеристик з попереднього місця роботи.

Як повідомлялося, станом на 1 липня активи банку "Форум" становили 17 104,8 млн. гривень, кредити й заборгованість клієнтів - 15 311,5 млн. гривень, власний капітал - 383,5 млн. гривень.

Січень-червень банк закінчив зі збитками 1 478,291 млн. гривень, за 2009 рік отримав збитки 664,557 млн. гривень.

Основним акціонером фінустанови є німецький  Commerzbank із часткою 89,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!