"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче розбавити російський газ "зеленою" енергією

Четвер, 9 вересня 2010, 16:26

Київ хоче розширити своє портфоліо "зеленої" енергії, адже тільки за споживання газу у серпні національна енергетична компанія заплатила більше 700 млн. доларів.

НАК "Нафтогаз" заплатив 711 млн. доларів за природний газ, імпортований в серпні, вклавшись в щомісячний термін платежу російської енергетичної монополії "Газпром", повідомляє Національне інформаційне агентство України, передає сайт Ua-energy.

Українська економіка постраждала від глобального економічного спаду, в результаті чого "Нафтогаз" докладає великих зусиль, щоб оплатити газовий рахунок кожного місяця.

Українські компанії, які працюють над альтернативними джерелами енергії, заявили агентству, що "зелена" енергія може забезпечити до 4% потреби країни в енергії в 2015 року.

Реклама:

Компанії, що працюють над програмами з альтернативної енергії в Україні, звільняються від сплати податку на прибуток до 2020 року відповідно до умов, прийнятих у січні.

Ринок сонячної енергій в Україні зріс на 30% протягом першого півріччя і в країні вже є більше 1000 вітряних електростанцій.

Також є 48 дрібних гідроелектростанцій, хоча половина з них потребує ремонту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!