Ринок мобільних телефонів в Україні виріс на 102%

Четвер, 9 вересня 2010, 10:24

Ринок мобільних телефонів і смартфонів в Україні в першому півріччі 2010 року в штучному вираженні виріс на 102%, в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року, і досяг 3,5 млн. штук.

Такі результати дослідження українського представництва компанії IDC, повідомляє УНІАН.

На думку IDC, однією з головних рушійних сил на ринку в даний час є відкладений попит, що накопичився за 2009 кризовий рік.

У сегменті мобільних телефонів темпи росту склали 109%, у той час як постачання смартфонів і комунікаторів збільшилися на 40%.

Реклама:

Крім того, на ринку звичайних мобільних телефонів спостерігається поступове переміщення попиту в бік більш дорогих апаратів.

Так, найбільше зростання поставок було зафіксовано в ціновому сегменті 100-200 доларів, у той час як частка телефонів початкового рівня, до 100 доларів, значно знизилася, в порівнянні з 2009 роком.

На ринку смартфонів і комунікаторів ситуація протилежна: частка пристроїв вартістю вище 300 доларів, що складала рік тому понад 70%, скоротилася приблизно вдвічі.

Однією з причин цього стало зниження цін на найпопулярніші моделі смартфонів і їх переміщенням в більш дешевий ціновий сегмент.

Аналітік IDC Наталія Мілько зазначила, що в майбутньому варто очікувати подальшої позитивної динаміки ринку мобільних пристроїв.

На її думку, "плавне зростання" буде спостерігатися як у сегменті мобільних телефонів, так і в сегменті смартфонів і комунікаторів.

"Проте, на докризовий рівень ринок, згідно з прогнозами IDC, вийде лише до 2012 року", - зазначила вона.

IDC (International Data Corporation) - провідний постачальник інформації, консультаційних послуг і організатор заходів на ринках інформаційних технологій, телекомунікацій та споживчої техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!