"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держкомрезерв судиться через тухле м'ясо

Четвер, 9 вересня 2010, 09:24

Держкомрезерв намагається відсудити у великого м'ясопереробника 7 млн. грнивень за продукцію, яку компанія не змогла зберегти.

Безпосередньо позов до суду подала Генеральна прокуратура з формулюванням "в інтересах держави в особі Державного комітету з державного матеріального резерву", пише видання "Дело".

Відповідачем виступає ПП "Лукулл" - один з найбільших м'ясопереробників Полтавської області. Компанію звинувачують в тому, що вона не змогла зберегти кілька сотень тисяч тонн м'яса свинини, які їй були передані на зберігання.

Спочатку справу розглядав Господарський суд Полтавської області, однак у середині серпня справа була передана на розгляд до господарського суду Києва.

Реклама:

1 вересня 2010 року суд ухвалив рішення про початок розгляду справи.

Наступне засідання призначено на 20 вересня, на нього повинні з'явитися представники прокуратури, Держкомрезерву і "Лукулла".

Нагадаємо, що за підсумками перевірки КРУ підприємств системи Держрезерву виявилося, що 95% складів, на яких відомство зберігало своє майно, виявилися порожніми.

Віддані на зберігання ресурси зуміли зберегти лише 39 з 711 підприємств. Збитки Держкомрезерву склали 3,35 млрд. гривень.

"З якихось причин Держрезерв зберігав своє майно у величезної кількості організацій, платить за зберігання, але в результаті ми нічого не знайшли", - констатував тоді екс-голова Держрезерву Микола Злочевський.

Стягнути втрачене відомству буде складно - значна частина компаній-розтратників пройшла процедуру банкрутства і не є відповідачем по претензіях Держкомрезерву.

Ті ж компанії, які продовжують функціонувати, неохоче розповідають про співпрацю з Держрезервом.

У компанії "Молочна Рів'єра", якій закидають недостачу 243,8 тонн олії на суму 11 млн. гривень, відмовилися коментувати заяви керівництва Держрезерву.

Компанія "Бабусині рецепти", яку звинувачують у недостачі 7 тис. тонн замороженого м'яса яловичини, 6,2 млн. банок м'ясних консервів на 325,3 млн. гривень, вже давно змінила зазначену в реєстраційних документах прописку.

А її виробничий майданчик - Миргородський консервний завод - виставлено на продаж.

Найчастіше у справах у статусі відповідачів фігурують невеликі маловідомі компанії, проте "Лукулл" є винятком. Це одне з найбільших підприємств м'ясної галузі на Полтавщині.

Виробничо-торгове підприємство "Лукулл" було створено в 1991 році в селі Харківці Пирятинського району.

Напрямком його діяльності є закупівля м'яса великої рогатої худоби і свиней живою вагою, проведення їх забою з подальшою переробкою м'яса і виготовленням ковбасних виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!