Таїланд підтвердив бажання купити українську бронетехніку

Четвер, 9 вересня 2010, 09:10

Уряд Таїланду повторно схвалив покупку 100 українських БТР-3Е1, яка була під питанням після відмови Німеччини продати для цих бронетранспортерів двигуни виробництва компанії Deutz.

Про це повідомляє таїландське видання The Nation, передає "Інтерфакс-Укрраїна".

Згідно з даними видання, обговорення цього питання напередодні на засіданні кабінету міністрів зайняло більше півгодини.

Відповідно з публікацією, замість двигунів виробництва Deutz на українські БТР планується встановити двигуни другої німецької компанії - MTU.

Реклама:

Як пише The Nation, Німеччина перешкоджає поставкам озброєння в будь-які країни, де існує політична нестабільність.

Крім того, мусульманські організації просили Берлін не поставляти озброєння Таїланду, пише видання.

Як повідомлялося, восени 2007 року уряд Таїланду затвердив бюджет у розмірі 3,9 млрд. тайських батів -  115 млн. доларів на закупівлю українських БТР-3Е1 за підсумками проведеного тендеру, в якому брали участь Канада, РФ і КНР.

БТР-3Е1 - вдосконалена версія БТР-3Е. Машина оснащена бойовим модулем "Штурм" з 30-мм гарматою, кулеметом, гранатометом і протиракетою установкою "Барс", двигуном німецької Deutz, а також автоматичною коробкою передач американської Allison.

Розробка нової версії здійснена Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ХКБМ) ім. Морозова при інвестиційній підтримці держкомпанії "Укрспецекспорт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!