Янукович доручив Азарову розробити десять нацпроектів

Середа, 8 вересня 2010, 20:15

Президент Віктор Янукович доручив уряду в двомісячний термін розробити і затвердити до 10 національних проектів по кожному з чотирьох напрямків, підтриманих Комітетом з економічних реформ.

Це визначено указом "Про заходи щодо визначення та реалізації проектів з пріоритетних напрямів соціально-економічного і культурного розвитку", який президент підписав у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з указом, мова йде про чотири напрямки: "Нова енергія", "Нова якість життя", "Нова інфраструктура", "Олімпійська надія-2022".

Уряду доручається у двомісячний термін розробити і затвердити до 10 проектів по кожному напрямку.

Реклама:

Так, в рамках напряму "Нова енергія" будуть розроблені проекти, які передбачають використання альтернативних джерел енергії або диверсифікацію поставок енергоносіїв в Україну.

"Нова якість життя" передбачає розробку проектів, спрямованих на вирішення проблеми забезпечення громадян доступним житлом, створення умов для здобуття громадянами якісної освіти, поліпшення медичного обслуговування, забезпечення безпечної для життя і здоров'я навколишнього середовища.

Проекти, спрямовані на підвищення ефективності використання транзитного потенціалу України, будуть розроблені в рамках напрямку "Нова інфраструктура".

"Олімпійська надія-2022" передбачає розробку проектів, спрямованих на підтримку олімпійського руху в Україні, "розвиток спорту вищих досягнень".

Згідно з указом, до розробки проектів будуть залучені Державне агентство України з управління національними проектами, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, громадські організації.

Уряду також доручено розробити необхідні зміни до законодавства з метою надання статусу національних проектів, які реалізуються за вищевказаними пріоритетними напрямами.

Уряду доручається розробити необхідну документацію та техніко-економічне обгрунтування проектів, вжити заходів щодо залучення до їх реалізації інвесторів.

Згідно з указом, в ході розробки проекту закону про державний бюджет України на наступні роки повинні бути передбачені видатки на реалізацію проектів за пріоритетними напрямами.

Прем'єр-міністр має щомісяця доповідати про хід виконання цього указу.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!